Viikon seitsemän posituuttiset

Posituuttinen

1. Tänään alkaa koululaisten hiihtolomat pääkaupunkiseudun koululaisten lisäksi lomaa viettävät myös turkulaiset ja porilaiset lapset. Viikolla 9 lomaa on muun muassa Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kotkan ja Seinäjoen kouluissa. Viimeisenä lomansa aloittavat Pohjois- ja Itä-Suomen kuntien oppilaat viettävät lomiaan viimeisinä.

Lisää koulujen loma-ajoista voit lukea täältä.

2. Eilen 13.2. vietettiin penkkareita ja lukioissa tanssittiin wanhojen tanssit. Penkkarien eli penkinpainajaisten perinne alkoi aikoinaanHelsingin ollessa ainoa kaupunki, jossa ylioppilaskirjoitukset järjestettiin. Stadilaiset saattelivat ulkopaikkakuntalaiset junaan. Myöhemmin perinne laajentui, kun helsinkiläiset halusivat omia perinteitään, rekiajeluiksi. Sotien jälkeen tulivat rekat mukaan kuvioihin.

3. Suomalaisbiologi Hanna Rostia on löytänyt todennäköisesti uuden nisäkkään. Minioravan kokoinen puoliapina on nimeltään pikkugalago. Lajimääritys on vielä kesken, koska dna-näytettä ei ole vielä saatu, mutta todennäköisesti kyseessä on uusi laji.

Asiasta uutisoi ensimmäisensä HS. Linkistä kuultavissa muun muassa pikkugalagojen ääntä.

4. Vuoden johtolankapalkinto meni Poriin. Porilainen kirjailija Arttu Tuominen putsasi palkintopöydän verevällä dekkarillaan Verivelka. Teos on Tuomisen viides dekkari. Vanha sanonta viides kerta toden sanoo, piti jälleen paikkansa vai oliko se kolmas?

Asioista uutisoi Yle.

Tietoa kirjoittajasta

Petri Lajunen

Olen isä, opettaja ja opiskelija. Intohimojani ovat kirjallisuus ja lukeminen sekä urheilu ja melkein kaikki maan ja taivaan väliltä ja niidenkin tuolla puolen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s