Uutisten vuoksi: Valuvia vikoja

”Duunaripuolueen puheenjohtajalla pitää olla punainen kravatti,” jotakuinkin näin sanoi ex-pääministerimme Antti Rinne Yökylässä Maria Veitola ohjelmassa.

Duunarit käsi pystyyn. Kelle tämä on tärkeää?

Ketä ovat nykyajan duunarit? Ennen duunarit olivat tehdastyöläisiä, nykyään he ovat siivoojia ja kassan työntekijöitä.

Kokoomuksen äänestäjät taas ovat ahkeraa keskiluokkaa.

Vihreät taas ovat nuorten ja naisten puolue ja he ovat vähän paremmin koulutettuja, oikeasti.

Perussuomalaisia äänestävät miehet.

Keskustaa äänestävät vanhat.

Ja RKP:tä äänestävät suomenruotsalaiset.

Keskustaoikeistolla ei mene tänä päivänä kovin hyvin, missään. CDU on tästä hyvä esimerkki. Se joutui turvautumaan AfD:n apuun osavaltion pääministerivaaleissa. Koplauksen tuloksena Angela Merkelin seuraajaksi mietitty Annegret Kramp-Karrenbauer luopui haaveistaan ryhtyä liittokanslerin hommiin.

Samalla pääministeriksi valittu Thomas Kemmerich katsoi paremmaksi erota, koska ei halunnut olla äärioikeiston valinta pääministeriksi.

CDU on ymmärtääkseni vähän niin kuin Suomen Keskusta. Keskusta on etsinyt itseään aika kauan ja taisi kadottaa itsensä lopullisesti Sipilän Juhan kaudella, kun ex-Maalaisliiton talouspolitiikka oli kokoomuslaisempaa kuin Kokoomuksen oma talouspolitiikka.

Keskusta korjasi kiitokseksi talouden oikaisemista tappion vaaleissa. Hallitusovi pidettiin kuitenkin kutsuvasti raollaan ja näin laitettiin Keskustan tuella pystyyn yksi kaikkien aikojen värisuora hallitus.

Mutta oikeastaan Keskustan ongelma on nykyään se, että se on nykyään liian keskellä. Kaikista suunnista vuotaa joko Vihreiden tai Perussuomalaisten laariin. Kokoomuskaan ei oikein tiedä, missä pitäisi seisoa, ollako liberaali vai arvokonservatiivi. Oikeastaan kaikki vanhat nitisevät liitoksistaan. Voi jopa kysyä, että ovatko puolueet jääneet edelliselle vuosituhannelle?

Samanlaisia valuvikoja tuntuu olevan niin ulko- kuin kotimaassakin ja samat aiheet framella.

Kiinasta on valunut corona-virus on vaatinut ensimmäisen uhrinsa Euroopassa. Tällä viikolla siitä saatiin taas uusia uutisia. WHO arvioi, että kaksi kolmasosaa maailman ihmisistä voisi saada tartunnan eli tämä tarkoittaisi, että jopa 52 miljoonaa ihmistä voisi kuolla tautiin.

THL rauhoittelee ihmisiä turhasta panikoinnista. Kaikkien taudin saaneiden riski kuolla tautiin on yhden prosentin luokkaa. Vertailun vuoksi paiserutto tappaa jopa 30 – 60 prosenttia tartunnan saaneista.

Nämä ovat kuitenkin arvailuja ja voi olla, että tauti pysähtyy Kiinaan. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Tietoa kirjoittajasta

Petri Lajunen

Olen isä, opettaja ja opiskelija. Intohimojani ovat kirjallisuus ja lukeminen sekä urheilu ja melkein kaikki maan ja taivaan väliltä ja niidenkin tuolla puolen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s