Uutisten vuoksi: Ohilaukauksia

Manchester on taas punainen! On nimittäin niin, että Manchester City on suljettu seuraavaksi kahdeksi kaudeksi ulos Mestarien Liigasta. Uefa ryhtyi tutkimaan Cityn touhuja, kun Der Spiegel julkaisi jutun siitä, kuinka eurooppalaiset suurseurat eivät ole noudattaneet reilun pelin sääntöjä toiminnassaan.

City narahti housut jalassa siitä, että Cityn omistaja Mansour bin Zayed al-Nahyan on maksellut liikaa joukkueen menoja omasta pussistaan. En tiedä, että tarkoittaako tämä, että Uefan mielestä on epäreilua, että Manchester Cityn omistaja on liian rikas?

Perustuslakivaliokunta päätti, että Suomen seuraava presidentti ei ehkä olekaan Pekka Haavisto. Haaviston toimista al-Hol-keississä päädyttiin pyytämään esitutkintaa, koska ei ollut perustuslakivaliokunta ei saanut oikein selvyyttä, että miksi konsulipäällikkö piti väen vängällä siirtää muihin tehtäviin. Niinpä Haaviston touhuja tutkii jatkossa stadilainen skoude.

Hallituksemme on muuten onnistunut paljon paremmin kansalaisten mielestä kuin Antti Rinteen johdolla. Kaksi kolmasosaa suomalaisista on sitä mieltä, että putkeen on mennyt sen jälkeen, kun Sanna Marin otti ohjat. Rinteen suurimpia haasteita taisi olla se, että hän puhui ulos sen, mitä sylki suuhun toi, kummempia kursailematta.

Tiedätkö muuten, miksi me suomalaiset puhumme putkeen menemisestä? Siksi, että edesmennyt Jorma Kinnunen puhui siitä, että keihäs menee sellaiseen putkeen, kun heitto onnistuu. Eli heitto meni putkeen niin kuin moni muukin juttu tänä päivänä. Pääsinpäs pätemään!

Mutta jos hallituksella menee kokonaisuudessaan hyvin niin Vihreillä menee vähän heikommin. Vihreät eivät malta odottaa oikein hallituksen kunnianhimoisen ilmastopolitiikan toimia ja oireilevat siitä. Huonompi homma on se, jos Vihreät tästä syystä lähtevät hallituksista. Poikkoilu ei tee hyvää parlamentarismille.

Toisaalta, kun katselee tätä pääkaupunkiseutulaista talvea niin ehkä niitä toimia voisi jo tehdäkin. Jäitä ei ole kuin grogilasissa ja sää on ollut hilpeä kuin marraskuussa jo neljä kuukautta perä jälkeen.

Tänään muuten kannattaa katsoa Mäkäräisen Kaisaa Yleltä. Voi olla, että hän ampuu vikan kerran huteja suorassa lähetyksessä.

Tietoa kirjoittajasta

Petri Lajunen

Olen isä, opettaja ja opiskelija. Intohimojani ovat kirjallisuus ja lukeminen sekä urheilu ja melkein kaikki maan ja taivaan väliltä ja niidenkin tuolla puolen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s