Lajunen: Lumiukkoja ja muita huhtikuisia joulutarinoita

Talvi tuli huhtikuussa. Olisipa aika mahtava aloitus romaanille.

Teimme tänään lumiukon ja lapset pääsivät pulkkailemaan. Vantaan SM-hiihdot olisi ollut kelien puolesta parempi järjestää nyt kuin tammikuussa.

Venetsiassa uivat delfiinit, ainakin somessa. Jos ei nokakkaat nisäkkäät siellä uikaan, niin kaloja sieltä voi ainakin bongata. Kyllä on maailma kallellaan. Enää puuttuu, että Itämeressä voisi nähdä kahdenkymmenen sentin jälkeen, mihin sukeltaa. Tästäpä ei ole uutisoitu.

Pääsiäinen oli ja meni. Juha Mieto lienee syönyt mämmiä taas niin monta rovollista, että suomalaisessa metsätaloudessa nähtiin hetkellinen piikki, kun pahvin kulutus nousi. Ihmiset ulkoili, minäkin ulkoilin ja yöt kirjoitin. Kirjoitin mielestäni ihan hemmetin hyvän jutun jalkapallomaalivahdeista.

Näin kurjina aikoina kaipaan elämääni viihdettä. Enemmän kuin ehkä koskaan. Samalla olen kirjoittanut enemmän kuin koskaan ennen. Ja lukenut ihan hävyttömän vähän. Tätä kadun.

Mutta soitin viikolla Heikki Luomalle. Lempeä-ääninen mies vastasi puhelimeen ja puhuimme kirjoittamisesta mukavia pidemmän aikaa. Hänestä kuulemme blogini tiimoilta myöhemmin. Mutta tärkein neuvo, jonka häneltä sain on se, että kirjoittamaan oppii kirjoittamalla. Ehkä olen siis oikealla tiellä.

Jos kirjoittamaan oppii kirjoittamalla, niin elämään oppii elämällä. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Jännittäviä, ahdistavia, ehkä pelottaviakin, mutta silti nämä ajat ovat täynnä elämää.

Petri Lajunen allekirjoitus

Tietoa kirjoittajasta

Petri Lajunen

Olen isä, opettaja ja opiskelija. Intohimojani ovat kirjallisuus ja lukeminen sekä urheilu ja melkein kaikki maan ja taivaan väliltä ja niidenkin tuolla puolen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s